недеља, 16. септембар 2018.

ВЕЛИКО ШМИНКАЊЕ БУЛЕВАРА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА У НИШУ

Ниш је стварно у задњих неколико дана интезивирао инфраструктурна градилишта.

 Поготово према Нишкој Бањи.

Долази Председник да 28. септембра свечано отвори њемачку фабрику на локалитету Воћног Калема, градска општина Палилула. 
Њемачки инвеститор отвориће неколико фабрика по Србији, због одличних подстицаја које даје иностраним инвеститорима Влада Републике Србије и јефтине радне снаге које се може пронаћи на нашем тржишту.

Може се очекивати да ускоро власници фабрика почну са собом доводити и јефтинију радну снагу у облику миграната из исламских земаља, а који нису добили азил у Њемачкој.

У склопу припрема за свечано отварање фабрике увелико се ради реконструкција дела Булевара Светог цара Константина, са изградњом бициклистичке и пешачке стазе и  кружног тока са укључењем на приступну саобраћајницу према фабрици.

Започело се интензивно и са завршетком наткривне конструкције на Археолошком налазишту "Медијана", која се налази непосредно уз Булевар Светог цара Константина, а којим ће проћи висока делегација Републике Србије на челу са Предсједником.

Половину неповратних средстава за завршетак овог проекта обезбедила је Република Србија, па се исти мора завршити до доласка Председника, да се не срди на Градоначелника.

Завршавају се и радови на асфалтирању приступних саобраћајница и постављању расвете на локалитету Лозног калема у градској општини Нишка Бања.

И на том простору инвеститор из Јужне Кореје, гради фабрику из истих услова као и онај из Њемачке, а у плану је да буде изграђен и аква парк, спортски терени и хотел, али кад се појави инвеститор који ће у проекат бити спреман да "угради" све заинтересоване.

Није извесно да ће Председник обилазии и Лозни Калем, али битно је да се буде спремно.

Очекујемо да ће сви планирани радови у највећој мери бити завршени до планираног рока и да ће Председник отићи задовољан из нашег Града.

Нама ће остати реконструисан дио Булевара и фабрика у којој ће мо се моћи запослити за плату три пута мању него што би за исти ај посао били плаћени у Словачкој.

  

Нема коментара:

Постави коментар