понедељак, 10. септембар 2018.

ЛИЦЕ И НАЛИЧИЈЕ 11.ЕТНО СУСРЕТА У НИШКОЈ БАЊИ

Без контакта са било ким из организације, само на основу личних запажања пролазећи кроз простор гдје су организовани 11. етно сусрети у Нишкој Бањи.

Прођоше и овогодишњи  енто сусрети  у организацији Удружења "Круна" из Нишке Бање и њихове председнице госпође Данијела Петковић.

Школске клупе које су служиле да излагачи представе своје рукотворине враћене су у просторије Основне школе "Иван Горан Ковачић" у Нишкој Бањи.

Организатор је иза себе оставио заштитне мреже.

У догледно време можда ће их неко склонити или ће их ветар покидати, а онда ће представљати известан период ругло наглавном шеталишту кроз Бању.



Организацију Етно сусрета која је овај пут била посвећена Белој кошуљи помогли су финансиски Општина Нишка Бања и Туристичка организација Ниша, као и други спонзори.




Излагачи из Ниша, околине, као и других делова Србије, а највише југо-источне, приказали су заинтересованим посетиоцима своје рукотворине.





Летимичним погледом на штандове излагача стиче се утисак да се ради о локалној манифестацији, да ретким гостима из других делова Србије.


Било је нешто излагача из Пирота, Крушевца, Крагујевца, Трстеника...

Места у којима су излагале чланице Удружења Круна.

Из земаља из окружења нисмо приметили излагаче.

Излагачи су се потрудили да што боље преставе своје рукотворине и производе домаће радиности.

Посетиоци су могли да се упознају са разноврсношћу етно мотива Србије.

Занимљиво је да је госпођи Петковић битније да на свом ФБ профилу објави своју фотографију у друштву са народном Посланицима, пре него фотографије са  добитницима награда на овогодишњим сусретима.

Општина Нишка Бања задовољна је промоцијом на овогодишњим Етно сусретима

Биће ови сусрети организовани и убудуће док буде интереса, а онда ће престати као што се више не организује ни Пихтијада у Нишкој Бању.

Више фотографија можете погледати овде.

Нема коментара:

Постави коментар