уторак, 19. јануар 2016.

ЈУБИЛАРНА ПИХТИЈАДА У НИШКОЈ БАЊИ

Oве године у Нишкој Бањи одржавна је 10.јубиларана Пихтијада, 18. и 19. јануара.

Првог дана предвиђено је припарема пихтија, свечано отварање и дружење учесника у Ресторану "Путник".
Фото ТВ Белами


Другог дана, аранжирање пихтија од стране такмиларских екипа, дегустација и проглашење побједника, све зачињено пригодним културно уметничким програмом.

Три дана до почетка Пихтијаде осим рекламног паноа на шеталишту других информација о припремама Пихтијаде није било.

Организатори су се толико извежбали да им је стварно довољано једно пре подне да све организују.

Пихтије се су се на Крстовдан кувале у центру Бање у шест казана, поред домаћих ту су биле и екипе из Сврљига и Гаџиног Хана.

Проглашењем победника и дегустацијом пихтија у Нишкој Бањи данас је завршена традиционална, десета по реду Пихтијада. 

По оцени жирија, најукусније пихтије да Пихтијади припремила је екипа кулинара из Сврљига, друго место заузела је екипа из заплањског села Тасковић, а треће место припало је екипи Удружења жена "Круна" из Нишке Бање.

Пихтијада би ваљда требала да буде један од заштитних брендова Нишке Бање као туристичле дестинације, а оваком припремама заинтересованим посетиоцима Нишке Бање шаље се једна сасвим другачија слика.

Када ће одговорни за овако попнашање почети да одговарају за своје поступке и пропуштене шансе које треба да промовишу Нишку Бању као туристичку дестинацију, а самим тим и побољшају услове  живота њеним сталним грађанима.

Као и ранијих година, посетиоци ове манифестације били су послужени куваном ракијом и кулинарским специјалитетима из нишког краја.

Нема коментара:

Постави коментар