недеља, 22. јун 2014.

ИНАТ ЈЕ НЕШТО ШТО НАМ НЕ МОЖЕ НИКАКО КОРИСТИТИ

Мало о историји,обиљежавању вјека од почетка Великог рата,инату или осјећају кривице,унијатизму и сталној потреби да се доказује оно данеше мало некоме може много да значи и потврђивање да је наше само опно што подјелимо са другима
"Будимо људи..”
Захваљујући Радоју Тасићу,новинару из Вишеграда,многе занимљивосто подриња постале су доступне широј јавности.
Тасић је дописник многих агенција међу којма је и Срна,која је у издању од 11.јуна ове године,објавила  његову репортажу о Звонима Манастира Добрун код Вишеграда, којом нас он уводи у 21.сликарску колонију у Вишеграду.
И Његова светост патријарх српски Павле поручио је из овог манастира: "Будимо људи..”
Зашто нам је то битно,па из простог разлога што се око нас дешава нешто чудно,а на шта је наопходно скренути пажњу,по нашерм скромном мишљењу свима који вјерују у добронамјерност браће са запада констатацијом Како да Срби Православци поштују степинца?

Везано за осврт Московске патријаршије на тренутна дешавања и однос међу Западном и Православном црквом.
Нисмо позвани да се о овој теми упуштамо у неко дубље анализе,али вјерујено да Руска Православна Црква има изграђене ставове по овом питању који могу да буду на корист и Српском народу,с обзиром на све што смо доживљавали од унијата са запада.
У контексту свега овога иде и најава обиљежавања вијека од почетка Првог свјетског рата коју обиљежавају власти у Федерацији БиХ, на шта је Ненад Тадић написао изузетан осврт у тексту Кад ријечи стрељају осврћучи се на натпис постављен у Федеративном Сарајеву питањем какав би био жовот да су 1945 године на разним мјестима у Сарајеву постављени натписи "Овдје су Хрватски или Муслилански злочинци побили толико и толико Срба"?
Зашто ли то тада није постављено,јер да јесте можда до овога данас не би ни дошло.
Дана сје дошло до једне апсурдне ситуације да Руководство града Источног Сарајева,да ли због константног притиска пропагандом која им је наметнула осјећај кривице прихваћа и реализује организацију Бициклистичке трке градаове два единтета Српско и Федеративно Сарајево "Сарајево Гранд при",а у склопу федеративног обиљежавања почетка Великог рата.

Међутим увијек има и оно можда,можда је ипак у инат Републичкој власти Републике Српске и Западном дијелу Републике Српске који су против било какве заједничке организације са федеративном влашћу БиХ,наведене прославе, на шта је реаговао представниг партије која врши Републичку власт у Српској Сташа Кошарац Осуђујући тај потез руководства Српског Сарајева.
Није наше ни да критикујемо,ни осуђујемо,наше је да вас обавјестимо о свему што се дешава у Завичају,а на шта можемо као појединци на овај или онај начин да утичемо,јер сматрамо да нисмо позвани да увијек забијамо главу у пијесак и чекамо да други ријеше наша интересовања.
Они ће их ријешавати онако како њима одговара.
На крају желико да вам скренемо пажњу на апел Генералног секретара Црвеног крста Републике Српске да ће још дуго времена становништву поплављених подручија БИТИ ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ!
Ето данс се одлучисмо за можда мало суморније ствари. 



Нема коментара:

Постави коментар