уторак, 4. фебруар 2014.

Престижна награда за светског виолинисту из Ниша

04.02.2014.С. Ј. Извор Јужне вести | Niš
Nemanja-Radulovic-nagrada.jpg 
Немања Радуловић најбољи соло-инструменталиста

Светски познат виолиниста из Ниша Немања Радуловић, на годишњој додели награда класичне музике у Француској изабран је за најбољег соло инструменталисту.

Ово престижно признање на церемонији "Вицтоирес де ла мусиqуе" сматра се једним од најзачајнијих у свету класике, а Радуловић, иначе почасни доктор Универзитета у Нишу и добитник овогодишњег највишег градског признања "11. јануар", победио је, према писању француских медија, у јакој конкуренцији.

Ово је друга награда коју је Радуловић освојио на овој церемонији, јер је управо на њој пре 9 година победио у категорији "Интернационално откриће године".

Немања Радуловић је рођен 1985. године у Нишу. Са породицом се 1992. године одселио у Београд, где је завршио Средњу музичку школу "Коста Манојловић".
Nemanja Radulović
Вест о Немањином новом успеху објављена на његовој званичној ФБ страници (фото: ФБ)
1998. године започео је студије на Високој школи за музику у Сарбрикену, у класи Џошуе Епштајна, а затим студирао и на Факултету музичке уметности у Београду у класи Дејана Михаиловића.

Са 14 година примљен је на Високи национални конзерваторијум за музику у Паризу у класу Патриса Фонтанарозе.

Учествовао је и на мајсторским курсевима Јехудија Мењухина, Џошуе Епштајна и Дејана Михаиловића. Студије је наставио у Немачкој, на Сарској високој школи за музику и позориште у Сарбрикену.

Одржао је више од 1.000 концерата.

Нема коментара:

Постави коментар