уторак, 4. фебруар 2014.

Организовано окупљање младих са подручја Сарајевско - романијске регије

 03 фебруар 2014 palelive

Савјет младих Пале и Савјет младих Рогатица иницирали су прво окупљање младих са подручја Сарајевско - романијске регије.
Ова врста окупљања изузетно је значајна ради мотивисања, удруживања и усмјеравања младих људи да заједничким снагама уведу промјене које су неопходне за побољшање квалитета живота на овом подручју. Одржан је састанак омладинаца ради дефинисања горућих проблема и конкретних корака које намјеравају предузети како би одржали комуникацију међу младима коју су овом приликом успоставили.

Постигнути су договори о сарадњи на разлицитим активностима у будућности које би се организовале у свакој од ових општина. То су семинари, планинарење, вече акустичне гитаре и слично.

Савјет младих Пале тренутно броји тачно 40 чланова. У претходних годину дана активност Савјета младих била је усмјерена на окупљање младих, повећање броја чланова и промоцију организације ради примамљивања младих, амбициозних и способних људи, који би своју енергију усмјерили на активирање младих да на најбољи могући начин искористе воју младост.

Постигнута је сарадња са Удружењем за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама "Сунце", Студентским позориштем "Пале", Дебатним клубом "Пале" и Омладинским клубом Црвеног крста Пале, као и са КУЛТ-ом, Омладинским савјетом РС и Иницијативом младих за људска права која нам је доста помогла да успоставимо контакт са омладинским организацијама из других општина у БиХ. Са овим организацијама успостављена је сарадња на бројним активностима.

Чланови Савјета младих Пале су веома задовољни што су сада успоставили контакт са младима из шест општина Републике Српске и радују се сарадњи и будућим активностима.


Нема коментара:

Постави коментар