четвртак, 4. април 2013.

Бојан Јовић оборио Гинисов рекорд за најдужи прдеж на свету.


Несвакидашњи светски рекорд нашег суграђанина
 Н. Ољачић П4. Април 2013
 
За обарање необичног рекорда, овај продавац текстила из Ниша морао је претходне вечери да поједе три и по килограма густог препеченог пасуља пребранца.
Гинисова књига рекорда је широм света позната по необичним дисциплинама и уносима, и није мали број људи са наших простора који се налазе у њој. Међутим, за категорију "Најдужи прдеж на свету" заиста нисмо знали да постоји, све док се нашем листу није јавио Бојан Јовић, продавац текстила из Ниша, са најавом да планира јавно обарање овог рекорда.
Како и сам каже, Бојан се на овај корак одлучио након вишемесечног наговарања од стране пријатеља. Овај симпатични продавац текстила из Ниша у свом друштву је одавно већ познат по дужини "испуштања гасова". Јовић је на кућним окупљањима пријатеља увек главна атракција јер његов прдеж, како кажу пријатељи, може да траје и по пар минута.
"Толико су ме наговарали да сам на крају морао да пристанем. Један од мојих другара је путем е-маил поруке контактирао дописника Гинисове књиге рекорда за југоисточну Европу, након чега су они организовали цео догађај. Људи су веома срдачни и професионални. Дошли су овде два дана раније да обаве све потребне припреме, а мени је само остало да урадим оно што најбоље знам - да прдим ", поручује кроз шалу Јовић, и наставља:
"Знао сам да морам добро да се спремим ако желим да оборим овај рекорд. У нашем народу се знају два главна рецепта за изазивање гасова у стомаку. Први је пасуљ пребранац, а други су тврдо кувана јаја у комбинацији са млеком. Након дужег премишљања, одлучио сам се за пасуљ пребранац, јер њега могу више да поједем. Битно је само да пасуљ буде што гушћи, добро печен, и да има доста црног лука у себи ", додаје Бојан
Церемонији уласка у Гинисову књигу рекорда која се одржала јуче поподне, поред стручног жирија из Гинисове књиге рекорда, присуствовао је већи број новинара и фоторепортера. Посебна атракција био је и досадашњи рекордер у дужини прдежа - Владимир Ледишченко, земљорадник из Украјине. Његов рекорд био је два минута и 27 секунди, али веровали или не - Бојан Јовић је јуче успео да обори тај рекорд. Овај симпатични продавац текстила из Ниша прдео је у континуитету чак три минута и седам секунди!
Након обарања рекорда уследио је громогласни аплауз публике, а стручни жири је доделио рекордеру плакету и званично објавио његове резултате. На крају, на опште задовољство свих окупљених, Бојан и његов колега Ледишченко из Украјине запрдели су у дуету, што је изазвало смех и потпуну еуфорију у маси која је пратила догађај.
Целокупан видео снимак са овог дешавања објављен је на познатом забавном сајту
Blejač.com .

Нема коментара:

Постави коментар