петак, 12. јануар 2024.

И СПОМЕНИК

 Поводом Дана Републике Српске, на Тргу Доктора Миодрага Лазића у Српској Илиџи, општини Града Српског Сарајева откривен је споменик овом изузетном хуманисти.



Доктору Хирургу, поријеклом са подручја слободарске Мајевице, који је своју успијешну каријеру започету у Војној болници Ниш, прекинуо да би се добровољно ставио на располагање народу Српског Сарајева у вријеме Одбрамбено-отаџбинскпг рата.

Небројено су примјери његовог несебичног хуманизма и витештва у спашавању живота повријеђених и рањених бораца и цивила свих сукобљених страна.



Само незахвални и неупућени могу то оспоравати.

Послије потписивања Дејтонског споразума вратио се у Ниш и наставио своје прегалаштво и формирање изузетне базе за Ургентни центар у Нишу.

Врхунац тог подухвата био је отварање новог Ургентном центра у новоизграђеном Клиничком центру у Нишу.

Своје непроцењиво искуство стечено у Српском Сарајеву у најтежим годинама за његове становнике преносио је и на докторе у Нишу и на тај начин помагао је и Нишлијама, као и осталим који гравитирају према Ургентном центру Ниш.

Овом приликом само да се присјетимо спашавања повријеђених и судару аутобуса и воза у Дољевцу.

Његова приврженост пацијентима најбоље се огледала у вријеме пандемије. 

Иако је и сам био нарушеног здравља није напуштао своје радно мјесто, на ком је и оболио од тзв короне и нажалост преминуо.

Сахрањен је у Нишу.



Човјек који је својом смрћу нераскидиво повезано Ниш и Српско Сарајево боље него било који политичар.

Нема коментара:

Постави коментар