недеља, 2. децембар 2018.

23. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ

У сали Културног центра у Источном Новом Сарајеву од 04. до 08. децембра траје 23. међународни фестивал малих сцена и монодраме,који ће отвориће Крушевачко позориште представом Јована Стерије Поповића „Женидба и удадба,“ у режији Бојана Вељовића.
 У програму Фестивала учествоваће позоришта из Босне и Херцеговине, региона, а по први пут и из Русије. У званичном, такмичарском програму Фестивала представиће се пет позоришних комада, као и четири монодраме.
Селекција је, по квалитету изабраних комада изузетно уједначена, па ће тако и одлука о побједницима бити својеврстан изазов за чланове жирија. 


И ове године додјељују се фестивалске награде: награда за најбољу представу у цјелини, најбољу монодраму, најбољег глумца и глумицу Фестивала.

Опширније о историји фестивалу прочитајте ОВДЈЕ.
Градоначелник Источног Сарајева и предсједник Организационог одбора Фестивала Ненад Вуковић, директор Фестивала је Младен Јанковић,селектор Фестивала Љубо Божовић 


Продаја улазница за овогодишњи фестивал почела је , 27. новембра , по цијенама од 5 КМ за монодраме и 10 КМ за представе.
Потребна средства за реализацију Фестивала обезбјеђена су кроз пројекте на конкурсима Министраства просвјете и културе Републике Српске, Министарства културе и информисања Републике Србије, Града Источно Сарајево, те уз помоћ општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Туристичке организације Источно Сарајево.
Више информација о овогодишњем фестивалу погледајте на  САЈТУ општине Источно Ново Сарајево.

Фестивал се затвара представом "Хор бечких дечака" у режији Ирфана Менсура, Сарајлије који је гимназиске дане провео у Нишу.


Нема коментара:

Постави коментар