четвртак, 29. новембар 2018.

НИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ НИ БРАТСТВА НИ ЈЕДИНСТВА

Прође и овај некадашњи државни празник, у народу познат као "свињокољ", вријеме када се некад припремало месо за зиму.
Негдје се то звало " пошек".
Сада многи више нису у ситуацији да себи приуште на тако занимљив начин, обиљежавање тог некадашњег значајног дана, за народе и народности некадашње СФРЈ и међусобно јачање њиховог братства и јединства.
Ваљда је власт зато и одлучила да то више није ни празник, ни нерадни дан, а у просјеку мало ко и ради, осим пензионера који су и највише се радовали Дану републике.

Министар одбране, садашњи у Србији, некад се кроз ЈУЛ, заклињао у тај празник, данас тешко да се и сјетио.

Чак је дозволио да се и грб некадашње државе СФРЈ, који се налазио на згради Команде копнене војске у Нишу, замени другим грбом, чије је постављање  у току.

Питање је да то није само зато да се "турци не досјете", па да умјесто некадашњих народа и народност сада братство и јединство почнемо градити са мигрантима и повратницима по споразуму о редмисији.
На Дрини граница за нас не постоји

Ми вас поздрављамо с пјесмом ДАН РЕПУБЛИКЕ у нади да ћемо братство учврстити међу становницима округа у Србији, а онда тако братски повезани у љубави, милошћу Божијом окрепљени и оснажени у јединство , прихватити и сву осталу браћу која остадоше у новонасталим државама чији народи и народности, погазише завјет о братству и јединству.

Истинско братство и јединство Србима је дато кроз вјеру православну и Свету Тројицу, заступништвом Пресвете Богородице.
Све остало је " шупља прича" и лаж.

1 коментар:

  1. Da li je moguce da vi kao organizacija posaljete molbu za vracanje grba FNRJ koji se nalazio na zgradi komande Kopnene vojske jer je zgrada ujedno i muzej koji obuhvata period od Prvog srpskog ustanka pa sve do danas a tu spada i JNA pa ne bi bilo lose kad bi recimo istakli grbove svih drzava od 1804. do danas ili bar grbove njihovih vojski.

    ОдговориИзбриши