четвртак, 6. септембар 2018.

Милош Биковић, добитник главне награде "Гран при Наиса"

 У недељ 26.августа и симболичном предајом кључева града глумцима, те додјелом награде за животно дело "Павле вуисић" Радошу Бајућу, започели су 53.филмски сусрети у Нишу.

Глумац прве вечери "Фимских сусрета" Милош Биковић
према гласовима нишке публике  за остварену улогу у остварењу “Јужни ветар”.
Глумац друге вечери "Фимских сусрета" Жика Тодоровић
према гласовима нишке публике  за остварену ролу нарко-дилера Сергеја у остварењу “Проклети пас”.
Глумац треће вечери хрватски глумац Горан Богдан
За глумца треће фестивалске вечери "Филмских сусрета" у Нишу публика је изабрала хрватског глумца Горана Богдана, за улогу у католичког свештеника у филму “Агапе”.
Милена Радуловић глумица четврте вечери „Филмских сусрета“
За најбољу глумицу четврте вечери нишких „Филмских сусрета“ публика је већином гласова изабрала Милену Радуловић за улогу у филму „Патуљци са насловних страна“.
Михајло Милавић глумац пете вечери "Филмских сусрета"
За најбољег глумца, пете фестивалске вечери нишких Филмских сусрета, публика је изабрала младог Михајла Милавића, протагонисту филма „Злогоње“.

У петак, 30. авгуса 2018. године на свечаном затварању 53. "Филмских сусрета", додељене награде најбољим српским и глумцима из региона.

Поглед на поторницу кроз објектив Витомира Митрића директора Форум тетра из Источног Сарајева, човјека који  много ради на културном повезивању са Нишом
Главну награду "Гран при Наиса" добио је глумац Милош Биковић за улогу Петра Мараша у филму "Јужни ветар" Милоша Аврамовића, који је освојио чак четири награде на овогодишњим 53. "Филмским сусретима" у Нишу.

Награда "Цар Константин" припала је Радовану Вујовићу за лик Александра у филму "Изгредници", док је награда "Царица Теодора" за најбољу женску улогу, припала је Марти Бјелици за лик Теодоре у истоименом филму.

Олга Одановић добитница је овогодишњег признања за најбољу женску епизодну улогу у филму “Патуљци са насловних страна”, у режији Милорада Милинковића.

Награде су уручили директор фестивала и Нишког клутурног центра Срђан Савић и председница овогодишњег жирија, глумица Ана Софреновић.

Остали смо ускраћени за утиске господина Виторима Митрића, директора Форум театра из Источног Сарајева, редовног госта Фестивала у Нишу.
Прегаоца, који је изузетно много урадио на културном повезивању Источног Сарајева и Ниша.


Поглед на поторницу кроз објектив Витомира Митрића

Витомир Митрић у одразу огледала на једној од конференција за штампу

Нема коментара:

Постави коментар