уторак, 31. јул 2018.

"СРБИЈА" И "ПАРТИЗАН" ЗБОГ НЕМАРА ПРЕДСТАВЉАЈУ РУГЛО НИШКЕ БАЊЕ

Угасила се ватра у Хотелу "Партизан" која је букнула у суботу око 19.00 часова.

 Локални нишки портали пренијели су да је ватра почела у 19.30 часова, али један коментар на порталу "Јужних вести" човјека из Нишке Бање који живи у непосредној близини "Партизана" даје информацију да се непосредно прије 19.00 часова чила експлозија и почео пожар, а  да је ватрогасцима требало 45 минута да дођу до Хотела.

Да, већ одавно је постало јасно да се медији без обзира на врсту могу користити само за сазнање о неком догађају, али да се захваљујући интернету до правих информација може доћи са социјалних мрежа или из коментара читалаца на објављену вијест.

Поједини градски посланици Ниша, активни су на својим фб профилима, под своим именом и презименом, гдје износе врло занимљиве информације.
Тако је један од њих навео да се пожар подметнули потенционални купци "Партизана", како би оборили цијену објеката.

Хотел "Партизан" је наводно оглашен за продају од стране Пореске управе, због дуга који на основу пореза има власник хотела, а који живи у САД-е.

Јављала се међу Бањцима и идеја да је сам власник хотела подстакао пожар и подплатио починиоце, да би могао наплатити обештећење од осигурања.

Нормално, пошто је Хотел био напуштен и ван функције, у њему се опет по коментарима који се могу наћи на локалним Порталима, често могле срести особе које су ту неовлашћено боравиле.
Мјештани су то често пријављивали надлежним, али нико ништа није предузимао, јер се радило о приватном објекту.

Између двије наведене варијанте о могућем мотиву пожара ипак је некако прихватљивија она прва, да је инициран од стране потенционалних купаца Хотела "Партизан".

Стим у вези може се тумачити и горе поменути коментар читаоца на порталу "Јужних вести" о пристизању ватрогасаца 45 мин наткон почетка пожара, али и једног другог који наглашава о великој количини воде која је коришћена за гашење пожара, а која је оштетила ниже спратове који нису били захваћени пожаром.

На све то када се дода информација предсједника општине Нишка Бања, Дејана Јовановића да ће се извршити поновна процијена вриједности Хотела ради продаје, све говори у правцу прве верзије.
Међутим, ово је само размишљање без валидних основа, засновано на запаженим, чињеницама, доступним информацијама и индицијама, а истина и правда су у рикама Тужилаштва и Суда.
Ако је пожар намјерно подметнут да би се оборила вриједност некретнине, како би иста била продата на лицитацији испод своје вриједности, за то би налогодавци требали одговарати.

Све у свему на расплет ће се чекати, а какоав ће бити завоиси од политичке ситуације и оних који су умијешани у паљевнину и као иницијатори и као починиоци.

Тренутно Нишка Бања је познатија по Хотелима "Србија" и "Партизан" који су тренутно у очајном стању него по неким другим садржајима.

Више фотографија Хотела "Партизан" послије пожара можете погледати овдје.

Нема коментара:

Постави коментар