среда, 9. мај 2018.

Бесмртни пук у Нишу

У организацији Друштва руско-српског пријатељства "Наиссус" и Удружења ветерана из Ниша, те других патриотских организација, у Нишу је одржана шетња потомака и поштовалаца антифашистичке борбе.
У овогодишњем "Бесмртном пуку" улицама Ниша учествовали су и представници Града, предвођени Градоначелником и прдставници ПУ Ниш и Гарнизона  Ниш, Војске Србије.
Фотографија са Портала Јужна Србија


После овогодишњег полагања венца на споменик генералу Дражи Михајловићу, на Рацној Гори, први пут у савременој српској историји од стране незваничне  делегације Српске војске (ГШВС и МО), коначно је обједињени Срби у обиљежавању победе над фашизмом.
Нажалост, остаје и даље осјећај идеолошке поделе, због грађанског рата који је вођен међу Србима.
Удружење пријатељства-завичајно "Сарајлије-Нишлије, узели су ове године учешће у овогодишњој шетњу " Бесметног пука" у Нишу.
То је био мали допринос чланова нашег Удружења, афирмацији овог значајног датума у новијој историји српског народа.
Нажалост, званично саопштење Министатства одбране Владе Републике Србије, да званична делегација овог Министарства и Војске Србије није положила поменути венац, оставља горак укус у устима.
Да није дошло до коначног уједињења свих који су учествовали у антифашистичкој борби у Србији говори и став Удружења бораца ЈВуО, који су изразили неслагање са учествовањем у маршу "Бесмртног пука", а њихов став преноси Часопис и "Погледи".




Нема коментара:

Постави коментар