недеља, 8. октобар 2017.

Балерина и оловни војник у Источном Сарајеву и Зеници

На недавно завршеном међународном 18-стом "Лут фесту" професионалних луткарских позоришта који је одржан у Дому културе Источно Ново Сарајево у организацији Форум театра.

Луткари из Позоришта лутака Ниш освоили су две награде прдставом Оловни војник и балерина у режији Дарка Ковачевског и то 
-награда за најбољу колективну игру
-награда за анимацију Младену Миљковићу за улогу Грбе-Стари пацов Грбавац

У оквиру наведеног фестивала одигране су представе у два термина у Доку културе у Источном Новом Сарајеву и такоже, у два термина у Дому културе на Палама.




Независно од учешћа на поменутом фестивалу представа Оловни војник и балерина играна је и у Народном позоришту у Зеници Федерација БиХ, пред пуном салом позоришта узраста деце предшколског узраста и нижих разреда основних школа.


Прека добијеним информацијама деца су изузетно лепо прихватила представу, реаговали су на местима на коима се то очекује, радовали су сваком успеху оловног војника и балерине и на крају представе радовали се њиховој срећи. 

У разговору са колегама из Зенице сазнали су да имају 4 премијере годишње, на дечијој сцени, али да луткарске представе имају прилику да представе најмлађој публици  само када гостују Луткарска позоришта из других градова.

Деца Зенице имали су овај пут прилику да уживају у марионетској представи, као једном од видова луткарских представа.


Верују да је управо тао изазвало велико интересовање код деце у Зеници и одушевљење представом Оловни војбик и балерина.

Луткари из Ниша овом приликом успоставили су сарадњу са колегама из Зенице који ће гостовати у Нишу у мају или јуну 2018.године.

Нема коментара:

Постави коментар