среда, 22. јул 2015.

Руси граде хотел на Јахорини

Закључивањем уговора о замјени непокретности између Владе Републике Српске и општине Пале омогућено је руским инвеститорима да прошире раније купљену парцелу на Јахорини и граде хотел од 20.000 метара квадратних, вриједан 50 милиона КМ.

jahorina ljeti21072015
Руски инвеститори раније су купили дио земљишта и некадашњи Дом “Младост, а склапањем овог уговора, који се односи на неизграђено грађевинско земљиште које се налази у обухвату Регулационог плана посебног подручја Јахорина, омогућено им је да прошире грађевинску парцелу и граде хотел.
Истичући да је замјеном грађевинског земљишта ријешен дугогодишњи проблем у обострану корист, начелник општине Пале Миодраг Ковачевић рекао је да је изградња хотела највећа инвестиција на овом подручју од завршетка рата до данас иза које стоји конзорцијум руских фирми.
Из општине Пале саопштено је да је Ковачевић указао да су ефекти изградње хотела на Јахорини вишеструки за Пале, јер ће бити ангажована грађевинска оператива, а да ће након његове изградње бити запослено 150 радника са ових простора.
“Ово је изузетно позитиван потез у вријеме када се много општина у Српској суочава са кризом и бори за пуко преживљавање. Само од продаје земљишта у општински буџет ће се слити више од 3,5 милиона КМ, које ћемо усмјерити на реализацију других инфраструктурних пројеката”, истакао је Ковачевић.
Према његовим ријечима, ово је додатни замајац у наставку развоја општине и већ се праве планови за будућност јер постоје и други инвеститори који желе да улажу у Пале и Јахорину.
Директор Туристичке организације Источно Сарајево Бранка Спасојевић истиче да потписани уговори за Јахорину и туристичку понуду значи много с обзиром на то да се отвара могућност изградње нових хотела, али и додатних садржаја који ће допунити и зимски и љетњи садржај на Јахорини.
“За Јахорину би много значило да буде повећан број руских гостију. Познато је о каквим се туристима ради и око њих се треба потрудити, што ћемо и учинити”, каже Спасојевићева.
(www.opstinasokolac.net / СРНА)

Нема коментара:

Постави коментар