уторак, 17. фебруар 2015.

"Но смокинг оркестра" у четвртак у дворани Државног кремаљског дворца

Српски режисер Емир Кустурица и његов "Но смокинг оркестра" зимску серију концерата наставиће у Москви, Санкт Петербургу, Риги и Виљнусу.
Први концерт биће одржан у четвртак, 19. фебруара, у Москви и то у најпрестижнијој дворани у цијелој Русији - дворани Државног кремаљског дворца.
Концерт у Москви биће одржан у оквиру Фестивала балканске музике, на коме ће свирати и Горан Бреговић и Балканика.
Концерт Кустурице и "Но смокинг оркестра" руски медији већ најављују као јединствен музички догађај. У најави подсјећају да је Кустурица добитник више од двадесет престижних филмских награда, да је лауреат Кана, Венеције, Берлина, а да његове музичке активности у групи нису само хоби.
"Кустурица ће на сцени Државног дворца извести најбоље пјесме из дуге историје бенда. Сваки концерт Но смокинг оркестра је прави балкански маратон необуздане забаве, море позитивне енергије", истичу руски медији.
Кустурица је за портал "Искра" рекао да је његова група увелико спремна за нови сусрет са руском публиком. "Тамо нас цијене, тамо знају нашу музику, даћемо све од себе. Најављујем незаборавну свирку", рекао је Кустурица.
Почетком фебруара Кустурица и његови музичари приредили су величанствене концерте у Тел Авиву, Јерусалиму и Хаифи, а током прошле и почетком ове године свирали су у Швајцарској, Италији, Француској, Сан Марину, Њемачкој, Шпанији, Мађарској, Мексику, Бугарској... srna

Нема коментара:

Постави коментар