среда, 4. јун 2014.

Ниш послије изненадног интензивног вишеминутног пљуска


Данас се на кратко што кажу "отворило небо" изнад Ниша.

Мада по интензитету и дужини трајања пљука неби требало да буде неких великих проблема оно што је остао послије тог пљуска на Булевару
Немањића,а поготово у кругу КЦ Ниш не оставја такав утисак.

Чињеница је да се изградњом кружних токова на нишким Булеврима повећао проток саобраћаја,а самим тиме дошло и до растерећења саобраћајница,али су рак ране на неким од тих кружних токова остли одводни системи,па се вода највише скупља управо у дијеловима кружних токова намјењених за прелазак пјешака.

Ту се пред пјешаке поставља питање да ли до друге стране преко воде или кроз кружни ток између возила угрожавајући своју безбједност и друге учеснике у саобраћају по сувом.





Било је послије  тог пљуска који се некако сручио баш на подручије Булевара Немањића,Трошарине и Апеловца,занимљивих ситација у току прелажења улица.
И покушаја прескакања и скидања обуће и храброг гажења преко воде,а све у циљу да се дође са једне на другу страну.
Да оправдање је надлежних да су падавине у посљедњем периду много обимније од могућности пријема атмосверских падавина у намјењене одводе.
Добро та је за она подручија Зетске улице и подвожњака који се увијек послије сваке кише претварао у језеро,али сада се то јнезеро проширило на многе друге улице које су грађене или реновиране много касније,па се нормално поставља питање зашто?
Неспорно је да те улице лијепо изгледају на око,али да ли су у условима великих пљускова адекватно употребљиве и ко је за то одговоран?
Добро пјешаци су успутна штета нечијег немара,уосталом могу пронаћи и друго пут до свог одредишта,а возачима са добрим возилима вода не смета на кружним токовима,а сиротињи са старим возилима која имају труле подове нико није крив што немају новац за боља.
Велики проблем је поплава у КЦ Ниш која је захватила приземља и улазе у Клинику за Хирургију и Дијечије клинике.
Е то је већ проблем управо из разлога што су наведене Клинике најфректевније што с етиче хитних стања и да пацијенти не могу размишљати како да стигну до доктора,поготово они са дјецом,па је пут преко воде једини могући.
Добро и врапци на гранама знају да је улаз у наведене Клинике испод нивоа осталог дјела болничког круга,као и неки други дијелови КЦ Ниш,па се поставља питање зашто неко до сада није предузимао мјере да не дође до оваквих ситација,када је било више средстава да с енешто конкретно може предузети.
Кака је сада ситација мора ће се дијелиту ударнићке значка за све оне који буду учествовали у одбрани наведених Клиника од атмосверских налета.
Као и за све и за ово ће бити криви они тамо,а и јесу поштено.


Е овдје је нешто за Новосађане-пријатно



Нема коментара:

Постави коментар