среда, 21. мај 2014.

БУДИ УЗ НЕКОГА КАДА ПЛАЧЕ КАДА СЕ СМИЈЕ МОЖЕ И САМ

 Позовите или пошаљите СМС, хвала унапријед свима који то уради или на било који други начин помогну.
Овдје су обједињене вијести из Ниша и Српског Сарајева на једном мјесту.

Мали резиме дешавања у Нишу и Српском Сарајеву у вези прикупљања помоћи за угрожена подручија од поплава на територији Србије и Републике Српске односно Федерације БиХ изгледа овако ИЗ НИША ДО САДА ПОСЛАТО 65 ТОНА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ али и даље нема одустајања од свакодневних акција и иницијатива ПОЗИВ ХУМАНИМ ЉУДИМА ДА ОДУ И ПОМОГНУ У СРЕЂИВАЊУ УГРОЖЕНИХ ПОДРУЧИЈА ,а то би се можда могло урадити по мишљењу неких људи из Ниша и ОМЛАДИНСКИМ РАДНИМ БРИГАДАМА КАО НЕКАДА мада су то нека прошла времена и приједлог долази од људи из тог доба,али је у сваком случају занимљив и користан у овој ситацији.
Савез студената Филозофског факултета у Нишу упутио је АПЕЛ за наставак прикупљања помоћи угроженим и у наредном периоду.
Данас је центарлни магацин за прикупљање помоћи и дистрибуцију на Нишком сајмишти посјетио и ГРАДОНАЧЕЛНИК НИША .
Акција плати кафу смс-ом отпочела је и у ПОЈЕДИНИМ УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА У НИШУ а нишки спортиста Јурица Станковић,један од многих који је на лицу мјета спашавао људе у Обреновцу говори да је ситација била много гора НЕГО ШТО СЕ ПРИКАЗУЈЕ НА ТВ 
Радови нишког удружења "Рукотворине Балкана" биће изложена на посебном мјесту у једној нишкој Галерији  и моћи ће се куповати СМС ПОРУКОМ 1003 .
И на подручију Српског Сарајева,настављена је акција прикупљања помоћи за угрожена подручија.
Тако су се на подручију Општине Пале у АКЦИЈУ УКЉУЧИЛИ И УЧЕНИЦИ.
И руководство Града Источног Сарајева изашло је са ПОДАЦИМА О ПРИКУПЉЕНИМ КОЛИЧИНАМА ПОМОЋИ
Иницијативи СПЦ за прикупљање помоћи одазвали су се и становници општина Источна Илиџа,Трново и Источно Ново Сарајево ПРИКУПЉАЈУЋИ ПОМОЋ ЗА УГРОЖЕНА ПОДРУЧИЈА .
Са Сокоца је у угрожена подручија поред осталог упућен и контигента са СТОЧНОМ ХРАНОМ И СИЈЕНОМ .
Такође и са подручија Општине Хан Пијесак упучена је помоћ у БИЈЕЉИНУ И ШЕКОВИЋЕ .
 Ово би у најкраћем било оно шта се у току јучерашњег и данашњег дана дешавало на подручију ова два Града у циљу прикупљања помоћи угроженим подручијима.




Нема коментара:

Постави коментар