петак, 24. јануар 2014.

СПОМЕНИК ГАВРИЛУ ПРИНЦИПУ У ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ

БАЊАЛУКА, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - На данашњој сједници Организационог одбора за припрему обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата одлучено је да споменик Гаврилу Принципу буде постављен у Источном Новом Сарајеву, изјавио је Срни начелник ове општине Љубиша Ћосић.

 

Ћосић је истакао да ће у Источном Новом Сарајеву бити постављен споменик идентичан оном који ће бити постављен на Калемегдану у Београду.

"Од градоначелника Источног Сарајева Ненада Самарџије и мене очекује се да обезбиједимо све услове и мјесто гдје ће споменик бити постављен", рекао је Ћосић, додајући да општина Источно Ново Сарајево већ има дефинисану локацију.

Према његовим ријечима, нема никаквих препрека да споменик буде постављен.

Он је додао да ће предложити да се организују још неке активности у Источном Сарајеву, јер је Сарајево веома битно за дешавања која су претходила Првом свјетском рату.

Ћосић је нагласио да је Одбором предсједавао предсједник Републике Српске Милорад Додик, а у раду су учествовали и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојчић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, министри Српске, академици, универзитетски професори...

Он је нагласио да је сједници Одбора из Источног Сарајева, осим њега, присуствовао и градоначелник Ненад Самарџија.

Према Ћосићевим ријечима, Организациони одбор има и свој Извршни секретаријат у чијем саставу су Самарџија и он.

"Организациони одбор и Извршни секретаријат имају обавезу да у наредних двадесетак дана припреме приједлог активности и програм рада који се односе на обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата", рекао је Ћосић.

Нема коментара:

Постави коментар