петак, 10. јануар 2014.

ОТВОРЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ СТАНИЦЕ ЈАВНЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић и директор Полиције Српске Гојко Васић свечано су данас отворили Станицу јавне безбједности Источно Ново Сарајево.
 

Јовичић је рекао да је Влада Републике Српске издвојила више од 500.000 КМ за за овај и пројекат измјештања радионице за потребе Цивилне заштите Српске из Федерације БиХ у мјесто Тилава, општина Источно Ново Сарајево.

"Ово показује опредијељеност Владе Репблике Српске да помаже тамо гдје треба и да се улаже у оне пројекте који су од виталног интереса за Републику Српску", истакао је Јовичић.

Он је нагласио да је ово добар примјер сарадње МУП-а Републике Српске и локалне заједнице, гдје је бивши начелник општине Источно Ново Сарајево Гојко Драшковић дао сагласност за кориштење и обнављање овог простора за потребе полиције, а садашњи начелник Љубиша Ћосић наставио те активности.

"МУП Републике Српске је у складу са својим расположивим буџетским средствима опремио Станицу јавне безбједности Источно Ново Сарајево", рекао је Јовичић.

Он је подсјетио да је МУП Републике Српске новом систематизацијом радних мјеста крајем 2013. године предвидио формирање Станице јавне безбједности Источно Ново Сарајево, уважавајући проблематику на овом простору.

Јовичић је нагласио да су уважене све примједбе и сугестије начелника општина са овог подручја о сложености безбједносне ситуације, те да је формирана ова станица јавне безбједности која предвиђа већи број радних мјеста и извршилаца.

"На овај начин желимо да допринесемо повећању безбједности", рекао је Јовичић и додао да МУП Српске ове године планира изградњу још једне полицијске станице у Рудом.

Када је ријеч о Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево, Јовичић је рекао да је у плану и наставак активности са начелницима општина и градоначелником Источног Сарајева о рјешавању смјештаја овог центра.

Јовичић је подсјетио да је сједиште Центра на Палама у просторијама које не задовољавају услове за рад.

Начелник ЦЈБ Источно Сарајево Раденко Васиљевић рекао је да су сада обезбијеђени адекватни услови за рад Станице јавне безбједности Источно Ново Сарајево, док је на подручју општине Пале планирано да се, уз помоћ локалне заједнице, прошире просторије за издавање личних докумената.

"Јачање капацитета ЦЈБ Источно Сарајево биће настављено", рекао је Васиљевић и додао да је смјештај овог центра једно од значајнијих питања којим ће се бавити МУП Републике Српске.

Он је нагласио да МУП неће донијети ни једну одлуку која би довела до смањења броја радника и полицијских службеника у било којој општини на подручју ЦЈБ Источно Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић захвалио је МУП-у, Влади Републике Српске и ЦЈБ Источно Сарајево на отварању Станице јавне безбједности у овој општини.

"Задовољство је имати још једну институцију Републике Српске у општини и сигурно да ће то допринијети побољшању квалитета живота и безбједности грађана", рекао је Ћосић.

Он је додао да је наставио посао свог претходника на функцији начелника општине, који је додијелио МУП-у Српске просторије у згради која је била власништво општине.

Бивши начелник општине Источно Ново Сарајево Гојко Драшковић рекао да је ова одлука донесена ради стварања бољих услова за рад припадника МУП-а Српске.

"Драго ми је да је оно што смо започели у претходном периоду садашње руководство општине наставило и што смо овај посао привели крају", рекао је Драшковић.

Јовичић, Васић, представници града, општина и борачких организација положили су данас цвијеће на спомен-обиљежје првом начелнику Центра јавне безбједности Источно Сарајево Зорану Цвијетићу, који је убијен 1994. године.

Нема коментара:

Постави коментар