субота, 18. јануар 2014.

Екипа из Гаџиног Хана победила на Пихтијади

 19.01.2014. НТВ



(ВИДЕО -Пихтијада 2014 у Нишкој Бањи)



Традиционалну манифестацију, Пихтијаду, Општина Нишка Бања организује по осми пут. Поред овог традиционалног јела, чија је дегустација заказана за сутра, на трпезама учесника,насла су се и друга традицонална јела, уз које се пило домаће вино и грејана ракија.
Свака занимљива манифестација део је туристичке понуде која анимира госте пристиглих са разних страна. Традиционална јела и ношње саме говоре о месту из којег потичу.

Старинске специјалитете, поштујуци препоруке лекара, пробали су гости Института, као и случајни пролазници, који поздрављају организовање ове манифестације.

С обзиром на то да справљање пихтија траје око 5 сати, дегустација је била у  недељу поподне, када су подељене и награде најбољем кувару и креатору најбољег штанда.


Најбољи рецепт на осмој Пихтијади у Нишкој Бањи имала је екипа из Гаџиног Хана. Друго место освојили су такмичари из Сврљига, а трећи је било домаће удружење „Срце“. Организатори су задовољни посетом и атмосфером, а гости Нишке Бање одушевљени су пихтијама.

Најбоље пихтије у Нишкој бањи толико су биле тражене, да нису дочекале екипу НТВ-а – посетиоци Пихтијаде су их након такмичења пробали, а неки до њих нису ни стигли. Све у свему, атмосфера је била весела.

Организатори су више него задовољни, и кажу да из године у годину ова манифестација постаје све омиљенија.

А уз традиционалне пихтије, пило се домаће вино и грејана ракија. и дводневна Пихтијада завршена је тадиционално – уз народно коло.


Нема коментара:

Постави коментар