недеља, 8. децембар 2013.

БОЖОВИЋ: ФЕСТИВАЛ ДОКАЗАО ДА ПОЗОРИШНА УМЈЕТНОСТ ТРЕБА ГРАДУ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Селектор Међународног фестивала малих сцена и монодраме /МЕФЕММ/ Источно Сарајево Љубо Божовић оцијенио је данас да је овај фестивал својим пунољетством доказао да позоришна умјетност треба овом граду и његовим становницима јер они заслужују добре позоришне представе, али и властиту професионалну позоришну сцену.

 

"Свих фестивалских вечери, од 3. децембра до синоћ, наши грађани показали су да су жељни позоришта и искрено се надам да ће овогодишње представе свима остати у пријатном и дугом сјећању", рекао је Божовић Срни.

Он је истакао да му је, као селектору фестивала, испуњена жеља да су све представе биле веома посјећене, а публика задовољна. "За сваку представу са карте су биле унапријед распродате", рекао је Божовић.

Он је оцијенио да су све представе по квалитету биле на завидном нивоу и прилично изједначене, додајући да је ове године направљена веома добра селекција.

Божовић је истакао да су посјетиоци својим интереактивним приступом представама показали да сазријевају у озбиљну позоришну публику, која реагује на прави начин и на правим драмским мјестима, те тако охрабрује глумца да испољи додатну енергију и пружи свој стваралачки и умјетнички максимум.

Он је потврдио да је за наредни, 19. МЕФЕММ већ добио двије пријаве у категорији монодраме, и то из Словеније и Македоније.

Представа "План Б" Херцегновског позоришта побједник је 18. Међународног фестивала малих сцена и монодраме Источно Сарајево, који је завршен синоћ проглашењем побједника и ревијом народних ношњи.

На фестивалу су одигране монодраме "Наши дани" у извођењу Радослава Миленковића, "Зоран Радмиловић" у извођењу Ивана Томашевића, као и монодраме Јоване Ђорић "Ја као гола" и Јовице Јашина "Франше д`епере на јужном булевару".

"ФаВи тетар" из Београда извео је представу "Диван дан", Народно позориште Републике Српске представу "Жиранти", Балкан нови покрет и Позориште на Теразијама представило се "Чајем од јасмина", Народно позориште Лесковац "Половњачама" и Херцегновско позориште представом "План Б".

Нема коментара:

Постави коментар