петак, 27. децембар 2013.

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ СТУДЕНАТА МУЗИЧКЕ АКАДЕМИЈЕ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У препуној концертној сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву вечерас је одржан традиционални новогодишњи концерт студената, а ове је године посебност била наступ три велика ансамбла Академије - Мјешовити хор, Гудачки оркестар и Окрестар хармоника.

 

Публика у Источном Сарајеву имала је прилику да ужива у дјелима Моцарта, Шопена, Брамса, Баха.

Продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад Музичке академије Валентина Дутина изразила је задовољство што је у овогодишњи програм уврштен велики број музичких нумера.

"Осим новогодишњег, традиционално организујемо и годишње концерте на завршетку академске године крајем јуна. Уз ове традиционалне концерте, током цијеле године имамо концертне активности еминтентих умјетника из земље и иностранства, кроз јавне часове студената академије, преко фестивала попут недавно одржаног руске музике, али и акордеонарта", рекла је Дутина Срни.

Она је напоменула да ће идућа година бити посебна, јер ће бити одржан јубиларни Пети акордеонарт фестивал хармонике, када се очекује велики број гостију из иностранства и обиљежавање 20 година рада Музичке академије у Источном Сарајеву.

Нема коментара:

Постави коментар