недеља, 1. децембар 2013.

СУТРА ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ КОРАЛ - ВЕЧЕ РУСКЕ МУЗИКЕ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У концертној сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву /УИС/ сутра ће бити отворен Корал фестивал, током којег ће умјетници из Русије, Србије и БиХ публици представити дио огромног музичког блага Русије.

 

Фестивал руске музике, који ће трајати до 6. децембра, први пут организују професори Музичке академије УИС-а, уз подршку домаћина фестивала - Музичке академије, и Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Током пет фестивалских вечери и концерата, публици ће се представити гости фестивала - прослављена примадона београдске опере Радмила Бакочевић, познати руски пијанисти Елена Тарасова и Андреј Дубов, пијанисткиња из Србије Биљана Горуновић, као и Василиј Моисенко, гитариста из Русије.

Концерт ће одржати и професори Музичке академије УИС-а, а публици ће се представити и најбољи полазници мајсторских курсева за соло пјевање и клавир, који ће се одржавати за вријеме трајања фестивала.

Фестивал Корал, чији је умјетнички директор магистар Клаудија Кркотић, доцент на Музичкој академији УИС-а, биће отворен концертом њеног професора, прослављене примадоне Радмила Бакочевић, уз клавирску пратњу Елене Тарасове, Биљане Горуновић и Маје Жуже.

Друго фестивалско вече резервисано је за концерт руских пијаниста Елене Тарасове и Андреја Дубова, у пратњи гитаре Василија Моисенка, док ће се треће вечери публици представити најбољи полазници мајсторског курса за соло пјевање и клавир.

Четврте фестивалске вечери концерт ће одржати професори Музичке академије УИС-а Данијела Газдић /хармоника/, Сања Стијачић /флаута/, Ехлимана Тиквеша /клавир/ и Владимир Марковић /виолина/. Фестивал ће бити затворен у петак, 6. децембра, солистичким концертом руске пијанисткиње Елене Тарасове.

Све фестивалске вечери биће одржане у концертној сали Музичке академије УИС-а, у згради Електротехничког факултета у истом термину, од 19.00 часова.

Нема коментара:

Постави коментар