недеља, 26. мај 2013.

Гачанин се опоравља након напада медвједице

26.05.2013  Aгенције

Гачанин се опоравља након напада медвједице 
Фоча - Здравствено стање Гачанина Блаже Грковића, који је преживио напад медвједице, стабилно је, а најтеже су повреде на десној подлактици гдје су оштећене тетивне и мишићне структуре, као и на лијевој бутини, потврдио је специјалиста пластичне и реконструктивне хирургије Универзитетске болнице Фоча Дражан Ерић, пренијеле су агенције.
Ерић је синоћ рекао да је Грковић у ту болницу примљен са вишеструким уједима на екстремитетима.
- Најтеже су повреде на десној подлактици гдје су оштећене тетивне и мишићне структуре,а тако је и на лијевој бутини. С обзиром да је то угризна повреда склона инфицирању, превијамо и чистимо ране, прегледали су га и инфектолози и за сада је његово стање стабилно - истакао је Ерић.
Грковић, који је из села Врба, у петак је задобио теже повреде борећи се у самоодбрани рукама и тесарском сјекирицом са медвједицом.
Он прича да, чувајући овце и козе у селу Изгора испод Волујка није ни слутио да ће га напасти медвједица, која је наједном искочила из шуме док је покушавао да у стадо врати јариће.
- Не сјећам се колико је борба трајала. Напала ме и најприје угризла за ногу. Снашао сам се и ударио је сјекирицом. Тек тада је наступила борба – изуједала ме је и изгребала свуда - навео је Грковић.
Он вјерује да ће му фочански љекари помоћи да ране зацијеле.
- Тек сада размишљам шта је све било. Онда нисам ни стигао. Надам се да ће и опоравак добро проћи. Забринут сам мало за десну руку и увјерен сам да ће све бити добро - нагласио је Грковић.
Грковић каже и да је у четвртак вјероватно иста медвједица у потрази за храном упала у село и преклала и одвукла јагње и овцу.

Нема коментара:

Постави коментар