субота, 23. фебруар 2013.

Вишеград има велику развојну шансу у области туризма

22.02.2013 Агенције

Вишеград има велику развојну шансу у области туризма 
Вишеград - Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун рекао је данас да Вишеград има велику развојну шансу у области туризма, потврдио је портпарол начелника ове општине Здравко Жужа, преносе агенције.
Жужа је навео да Мун при томе мисли на мост Мехмед-паше Соколовића, Андрић град, туристички воз “ћиру” и вјерске објекте велике историјске вриједности.
Он је, након састанка са америчким амбасадором на коме су учествовали и предсједник Скупштине општине Суљо Фејзић и шеф кабинета начелника Неђо Савић, рекао да је Мун веома задовољан политичко-безбједносном ситуацијом у Вишеграду, јер се тако стварају услови за развој те општине и неометан и самоодржав повратак.
- Стекао сам утисак да је Мун био задовољан овим разговором и да је добио све релевантне информације о укупној ситуацији у општини - додао је Жужа.
Он је нагласио да је амаричком амбасадору предочено да не постоје било какве препреке за страна улагања у ову општину.
 Због раније преузетих обавеза начелник општине Вишеград Славиша Мишковић није присуствовао овом састанку.
Мун није давао изјаве медијима.

Подршка невладином сектору

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун рекао је приликом данашње посјете канцеларији Демократског центра “Нове наде” у Вишеграду да је на овим просторима недовољно позната улога невладиног сектора у развоју друштва, каже менеџер “Нових нада” Мила Грачанин.
Грачанинова је навела да је амбасадор упознат са свим пројектима које финасира америчка Амбасада као што је био “Теледом”, затим “Желим да знам” и “Жена, религија, политика”, чија се вриједност процјењује на више од 30.000 долара.
- Амерички амбасадор је рекао да је задовољан нашим радом - истакла је Грачанинова.
Амбасадор СДА боравиће данас и у Горажду, гдје ће посјетити предузећа “Бекто прециза” и “АСА привент/привент сејфти”.
 

Нема коментара:

Постави коментар