уторак, 25. децембар 2012.

СУТРА ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА ПОСАО


ТРЕБИЊЕ, 25. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У пет источнохерцеговачких општина сутра ће почети са радом пријавни центри у којима ће моћи да се евидентирају радници заинтересовани за посао у текстилној индустрији, коју би требало да покрене Привредно друштво "Никола Тесла".
 
Вршилац дужности директора овог привредног друштва Драган Вучетић рекао је да је планирано да буде отворено око 2 000 радних мјеста у текстилној индустрији у Требињу, Билећи, Љубињу, Берковићима и Невесињу.

Он је нагласио да су у овим херцеговачким градовима од раније постојали текстилни капацитети и квалификована радна снага, што је било пресудно да се један овакав пројекат покрене у овом дијелу Српске.

Вучетић је објаснио да је у првој фази планирано отварање 1 760 радних мјеста у текстилној индустрији и то 600 у Требињу, по 400 у Билећи и Невесињу, 240 у Љубињу и 120 у Берковићима, док је још 200 радних мјеста предвиђено за оштраче алата.

Он је раније рекао да постоји велика потреба њемачке текстилне индустрије за новим производним капацитетима, што је велика шанса за домаћу текстилну индустрију.

Према његовим ријечима, Њемачка због еколошких и неких других разлога враћа милион радних мјеста из Кине на подручја источне Европе, бивше Југославије и сјеверне Африке, те да Српска реално може омогућити запошљавање до 10.000 радника.

Влада Републике Српске је у октобру основала Привредно друштво "Никола Тесла" које се бави производњом, примијењеним истраживањем и експерименталним развојем.

Нема коментара:

Постави коментар