субота, 8. децембар 2012.

ИЗРУГИВАЊЕ СВЕТОСТИ КНЕЗА ЛАЗАРА

Курир је објавио данас у свом издању чланак,а нажалост пренијели су и многи други, у коме се изврће руглу најславнија личност Србске историје Косовског циклуса Кнез Лазар.Докле се иде са изругивањем најбоље говори наслов "Цар Лазар организовао геј параду"


Nele Karajlić: Car Lazar je organizovao gej paradu!

Stars, 

Pilot-epizoda „Nadrealne televizije“ biće emitovana u ponedeljak na TV Prva, a autor obećava dobar humor



Nele Karajlić, car Lazar, Nadrealna televizija
Kojo Lazar, a Vesna Trivalić Carica Milica
Mač s dve oštrice.
Nele Karajlić u saradnji s Prvom TV i produkcijskom kućom „Adrenalin“ predstavio je juče pilot-epizodu „Nadrealne televizije“. Gledaoci će u ponedeljak uveče na pomenutoj televiziji u 21.15 sati moći da vide kako je car Lazar organizovao gej paradu! Možda zvuči kao gruba šala koju je teško razumeti, ali autor „Nadrealista“ tvrdi da je svestan u šta se upustio.

- Lazar je morao organizovati gej paradu jer znao da će ga Turci napasti - kroz smeh je rekao Nele posle projekcije pilot-epizode.Skeč je zasnovan na prepucavanju cara Murata i cara Lazara u emisiji kod Olje Bećković, gde Turčin optužuje srpskog velikana za kršenje ljudskih prava. Da bi ga razuverio, Lazar se poziva na gej paradu, koju je još pre 700 godina organizovao i koja je još u to vreme zabeležena na amaterskom snimku.Posle pilot-epizode humorističkog serijala u kojem glume Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov i mnogi drugi, TV Prva je pripremila još jednu, koja će biti emitovana tokom prazničnih dana. Ceo serijal počinje sledeće godine.

(M. K. V.)


Nele i Nikola Kojo zadovoljni onim što su snimili Nele i Nikola Kojo zadovoljni onim što su snimili


 Ваљда је и највећим историјским лаицима па и деци у вишим разредима Основних школа познато да Кнеза Лазара, народ и Црква ословљава са Царе, од посвећења послије погибије у Косовском боју.Такво изругивање ма којој личности која је проглашена светом по било којој основи у Римокатоличкој цркви било би најоштрије осуђено и санкционисано од сваке западне Државе у којој би се тако нешто догодило.
Још више нормалног човека погађа сазнање да је идејни творац тог изругивања Неле Карајлић, човек чију су суграђани који су гледајући Топ Листу Надреалиста,постали убијеђени да све што се дешава у њиховом Граду и што су 80-десетих Надреалисти показивали извлачећи то из дневних политичких и међунационалниих дешавања немогуће и неостварљиво,одлучили послије 4.маја 1992.године да остану у Сарајеву сматрајући то својим градом и желећи да прихвате власт сарајлија друге вјероисповјести који су у потпуности преузели власт у дјелу града у коме су били већина.
У исто вријеме Карајлић је већ био у Београду и сва дешавања посматрао из безбједоносне даљине,а шта је било са његовим суграђанима,комшијама,познаницима,пријатељима,који су повјеровали у оно што им је кроз хумор приказивао,као идејни творац Топ Листе надреалиста најбоље говори толики број сарајвеских Срба којима се још увијек не знају гробови.
Сада тај исти у сред Београда,почиње са истом причом,подстакнут дневнополитичким догађајима и потребом једног малог круга људи да изфафоризује једну болесну групу поремећених особа,као и да оправда османлијске злочине над Србским народом,покушава да својим извртањем и изругивањем блати по светости Светог Цара Лазара,који је својом жртвом читавом народу Србском отворио пут према Царству Небеском,а на тај пут може кренути сваки појединац по својој слободној вољу.

Сада се поставља питање ако је у Сарајеву остало толико Срба који су били залуђени Топ Листом Надреалиста и исмијавањем тадашње врло озбиљне ситуације и знамо како су прошли,зар и овај садашњи покушај,ако га будемо нијемо посматрали и одобравали неће довести до тога да ће многи вјерујући у приказано закључити да је Парада нешто сасвим нормално јер се одржавала у вријеме Кнеза Лазара,не изводећи закључак да је то само данашња ситуација пресликана у ондашње вријеме.Нормално овдје не желимо никога да вријеђамо нити омаловажавамо његова схватања,али с обзиром да нам култури и свијест граде већ двије деценије разне сапунице са којима су се многи саживили и прихватају их као стварне неће нас изненадити да и епизоду која се приакзује у понедељак 10.12.2012. године на 1.српској (турској) прихвате као нешто што је стварно.
На крају можемо само закљчити да је срамотно што је опште дозвољено да се тако нешто сними и да се помисао конкретизује и да никао из ресорног Министраства не предузме ништа да се то спријечи.Можда је чак и ресорно Министарство платило да се тај пројекат изведе.
Срећа је да је кукољ много мање од жита и да на кукољ не треба обраћати пажњу,нити на овај умјетнички испад Нелета Карајлића.

Такође, нас мора испунити задовољство и радост знајући да је један сарајлија Милутин Тасић,пред сам крај свог живота у Херцег Новом,увео у Србски народ Немању Кустурицу.
Било би јако лијепо када би се Немања изјаснио на ово писање Курира и епизоду чији је идејни творац његов дугогодишњи пријатељ Неле Карајлић

Нема коментара:

Постави коментар