Странице

петак, 8. април 2016.

ЗАВРШЕНА СКИЈАШКА СЕЗОНА НА ЈАХОРИНИ

Према одлуци руководства ОЦ Јахорина 05.априла 20016. године званично је завршена скијашка сезаона на Јахорини 2015/2016.

Ни ове године временске прилике нису наручито биле наклоњене скијашима.

Мале количине природног снијега и релативни висока темпертура нису дозвољавали ни стварање услова за вјештачко оснијежавање, али надљудским напорима радника ОЦ Јахорнина било је много боље него предходих сезона.

У односу на предходне сезоне када је систем за вештачко оснијежавање врло мало радио, ове сезоне је био доста активан и створени су у односу на временске услове какви такви предуслови за коришћење скијашких капацитета на Јахорини.

Посебно треба похвалити залагање запослених који су и камионима довозили снијег и распоређивали га по најкритичнијим местима на стази.

Што се тиче власника смијештајних капацитета на Јахорини, они ни ове године нису наручити задовољи из простог разлога јер су због лоших временских услова за скијање имали отказивање унапријед резервисаних аранжмана, као и раније напуштање смијештајних капацитета од стране гостију.

Пошто је ОЦ Јахорина републички предузеће, интересовали смо се да ли власници Хотела на Јахорини могу очекивати неку помоћ од Владе Републике Српске, због губитака које су имали услијед лоших временских услова за скијање?
Генерални одговор НЕ.

Ипак Хотелијери са Јахорине шансу за боље пословање ОЦ Јахорина виде у његовом припајању Скијалиштима Србије.
Искрено се надамо да ће доћи до преузимања ОЦ Јахорине, од стране Скијалишта Србије, јер заједнички наступи побољшаће понуду ОЦ Јахорине и вјерујемо да ће заједничким пословањем превазићи проблема са вештачким оснијежавањем стаза и на тај начин омогућити оптимално коришћење скијашких стаза љубитељима скијања и када је недостатак природног снијега.
То ће онда омогућити и бољу попуњеност смијештајних капацитета на Јахорини, а самим тим и већи приход за Источно Сарајево и Републику Српску.

Нема коментара:

Постави коментар